Danimarkalı eski bakandan İslam'a hakaret

Danimarka’nın eski Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, Danimarka'da ve özgür dünyada İslam'ın büyük bir sorun olduğunu öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2021 11:32 GÜNCELLEME 14.02.2021 11:32 DÜNYA
Danimarkalı eski bakandan İslam'a hakaret

Avrupa ülkelerinde aşırı sağcı partiler ve adayların İslâm veya yabancı karşıtlığı sayesinde oy oranlarının yükselmesi nedeniyle bu tür söylemler artarak devam ediyor. 

Danimarka’da terör saldırısı planlayan 14 DAEŞ  militanının yakalanmasından sonra eski Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, İslam'a saldırarak Müslümanları hedef gösterdi.

"EN BÜYÜK SORUN İSLAM"

DAEŞ'in Suriye'de Irak'ta Batı ülkelerin taşeronluğuna soyunarak binlerce Müslüman'ı katletmesine değinmeyen Stöjberg, Danimarka'da ve özgür dünyanın en büyük  sorunlarından birinin İslam olduğunu iddia etti.

Ku'ran-ı Kerim'e'de dil uzatan Stöjberg, Ku'an'da Müslüman olmayanların hedef gösterdiğini kendilerine  şiddet uygulanması ve terör yapılması istendiğini öne sürdü. Stöjberg, şiddete bulaşmayan Müslümanları da sessi kalmakla suçladı.

KİN VE NEFRET YORUMLARI

Stöjberg'inin paylaşımından sonra İslam dinine ve Müslümanlara kin ve nefret yorumları yağdı. 

Danimarka’da 2015-2019 yılları arasında Göç ve Uyum Bakanlığı yapan İnger Stöjberg, Parlamentoya bir çok kez yalan söylediği için geçen hafta  Yüce Divan’a gönderildi. Yüce Divan'a ender yargılanan siyasetçilerden biri olan Stöjberg, ülkeye sığınan fakir sığınmacıların ziynet eşyalarına el konulmasının kanunlaşması sırasında meclise yalan bilgi verdiği de ortaya çıktı.