İlk kez kullandıkları SH85 füzeleriyle İsrail'i vurdular

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e yönelik son saldırılarında "SH85" füzelerini ilk kez kullandıklarını açıkladı

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2021 11:29 GÜNCELLEME 12.05.2021 16:29 DÜNYA
İlk kez kullandıkları SH85 füzeleriyle İsrail'i vurdular

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı. Bu saldırlar sonucunda şu ana kadar 53 kişi şehit olurken, 300'den fazla insan da yaralandı.

İsrail'de şok! Filistinliler işgal altındaki şehirleri ele geçiriyor

İsrail ve Hamas cephesinden karşılıklı açıklamalar gelirken, sahada önemli bir gelişme yaşandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze'nin İsrail tarafından vurulmasının ardından Tel Aviv'i hedef alan saldırılarda ilk kez mahalli yapım "SH85" tipi füzelerinin kullanıldığını açıkladı.

KAYNAK : Haber7