ABD'den Türkiye'ye küstah suçlama! İlk kez NATO ülkesi listede!

ABD'den Türkiye'ye gerilimi yeniden tırmandıracak bir suçlama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı yayınladığı raporunda, Türkiye'yi "çocuk asker kullanımına karışan ülkeler" listesini ekledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2021 22:10 GÜNCELLEME 02.07.2021 09:03 DÜNYA
ABD'den Türkiye'ye küstah suçlama! İlk kez NATO ülkesi listede!

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2021 İnsan Kaçakçılığı (TIP) raporunda skandal bir karara daha imza atarak, Türkiye'yi "çocuk savaşçı kullanan ülkeler" listesine ekledi.

Biden yönetimi, "Türkiye’nin destek verdiği Suriyeli Sultan Murad adlı grubun çocuk savaşçı kullanması" nedeniyle bu kararı aldığını duyurdu.

ABD ÖNCE KENDİNİ LİSTEYE ALSIN!

Aynı raporda, 2017'den beri ABD'nin destek verdiği YPG'nin de çocuk savaşçı kullandığı belirtiliyor.

İKİYÜZLÜ TAVIR

Asılsız ithamlarla Türkiye'yi hedef alan Washington yönetimi, açıktan destek verdiği PKK/YPG'nin çocukları kaçırarak dağlarda eğittiği gerçeğine ise sessiz kalarak, ikiyüzlü bir tutum sergiledi.

ABD'NİN BESLEDİĞİ, BÜYÜTTÜĞÜ YPG'NİN ÇOCUK SAVAŞÇILARI

ABD, aldığı bu kararla Birleşmiş Millet (BM) raporlarını hiçe saymış oldu.

Zira BM, Suriye'de PKK uzantısı YPG'nin çocukları savaştırmaya devam ettiğini raporlamıştı.

BM tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanan raporun detayları şöyle:

"Suriye'de son 2 yılda 400'den fazla çocuk örgüt tarafından savaşçı olarak kullanıldı, silahlı gruplar çocuklara karşı kaçırma, tecavüz, savaştırma gibi 4 bin 700'den fazla ihlal gerçekleştirdi.

Bu dönemde 2 bin 700'den fazla çocuk da hava saldırıları, savaş kalıntısı patlayıcılar ve kara bombardımanında hayatını kaybetti ya da sakat kaldı. 117'si kız çocuğu olmak üzere 1423 çocuk yaygın ve sistematik şekilde silahlı gruplarca kullanılırken, 250'si 15 yaş altı 1388 çocuk ise savaştırıldı.

YPG, 318 çocuğu, örgütün kadın kolu YPJ ise 99 çocuğu alıkoyarak savaştırdı. Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK, "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması" için BM ile anlaşma imzalamasına rağmen çocukları savaşçı olarak kullanmaya devam etti."

KAYNAK : Haber7