Bilim insanlarından umutlandıran Delta Varyantı buluşu
Koronavirüs salgınında yavaş yavaş baskın hale gelmeye başlayan Delta Varyantı hakkında araştırmalar sürüyor. Çinli bilim insanları mutasyonun neden hızlı yayılım sağladığına ilişkin önemli bir keşif gerçekleştirdi.
ABONE OLKoronavirüs salgınında Delta varyantı korku salmaya devam ediyor. Hızlı yayılımı nedeniyle DSÖ'nün de bir kaç ay içerisinde baskın hale geleceğini açıkladığı Delta varyantı hakkında Çinli bilim insanları önemli bir keşif gerçekleştirdi.
Bilim insanları bir süredir Delta varyantı üzerine yoğunlaşmış durumda. Delta ile ilgili umutla beklenen haber ise sonunda geldi.
HIZLI YAYILIMIN SEBEBİ BELLİ OLDU
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, araştırma kapsamında 63 Delta hastası ve 62 Kovid-19 hastası incelendi. Delta'nın hızlı yayılmasının nedeninin vücutta kendisini daha hızlı kopyalaması olduğu belirlendi. Aynı habere göre, Delta ile efekte olanlardaki kopya sayısının orijinal koronavirüse yakalananlara oranla 1000 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Ayrıca varyantın orijinal virüsten 2 ila 3 kat daha hızlı yayıldığı da tespit edildi.
Bilim insanları bu çalışma ile Delta'nın bir gizeminin daha çözüldüğünün altını çizdi. Uzmanlar bu sayede varyant ile daha iyi mücadele edecek tedavi yollarının belirlenmesinin önünün açıldığı yorumunda bulundu.
DELTA İLE BELİRTİLER DEĞİŞTİ
İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından King's College London'da görev alan bilim insanları, hastalığın 'şimdi farklı davrandığını'nın altını çiziyor.
Bilim insanları Mayıs ayının başından beri hızla yayılan Hint Varyantı'nın semptomlardaki değişikliğin arkasındaki neden olabileceğine inanıyor.
Virüsü mercek altına alan bilim insanları yeni belirtileri açıkladı. Bazı semptomlar listeden çıkarılırken, ölümcül Hint varyantı sonrası yenileri listeye eklendi. Baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen Kovid-19 semptomları olduğu açıklandı. 40'lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü.