Tunus'taki darbe girişiminde ilk kan aktı! Hafter de devreye girdi
Tunus'ta Cumhurbaşkanının "Meclis'in yetkilerini dondurma" kararının ardından Meclis önünde toplanan darbe karşıtları ve destekçilerine polis saldırdı. Tunus polisi başkent Tunus'taki Al Jazeera ofisini bastı ve gazetecileri binadan attı.
ABONE OLTunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in dün akşam aldığı kararlar sonrasında darbeye karşı çıkanlarla darbeye destek verenler başkent Tunus'taki Meclis binası önünde toplandı.
Emniyet güçleri ise taraflar arasında arbede çıkmaması için meclis önünde toplanan kalabalığa müdahale etti.
İLK KAN AKTI
Müdahale sonrası bazı göstericiler yaralanırken, yaşlı bir adamın kanlar içinde kaldığı görüldü.
AL JAZEERA'NİN OFİSİNE BASKIN
Katar merkezli Al Jazeera'nin ofisine baskın yapan Tunus polisi, binadaki tüm gazetecileri çıkarttı. Konu ile alakalı açıklama yapan Al Jazeera Tunus Temsilcisi, baskına gelen yaklaşık 20 polisin kendilerine "bize gelen talimatları uyguluyoruz" dediğini aktardı.
HAFTER: TUNUS BÜYÜK BİR ENGELDEN KURTULDU
Al Arabiya televizyonun verdiği bilgiye göre; Libya'nın darbeci generali Halife Hafter, Tunus'taki girişim ile alakalı değerlendirmede bulundu. Darbeci Hafter, Müslüman Kardeşleri hedef göstererek, "Tunus, Müslüman Kardeşler'e karşı ayaklanmanın ardından gelişiminin önündeki en büyük engelden kurtuldu" dedi.
TUNUS'TA NELER YAŞANIYOR?
Tunus’ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.
Hükümete yönelik bu darbenin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.
Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir "darbe" olduğunu vurgulamıştı.