Aralarında Suriyeliler de var: Mülteciler Yunanistan'dan kaçmaya çalışıyor

Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu farklı milletlerden mülteciler, 2019'da iktidara gelen aşırı sağcı yönetimin baskıcı politikası Yunanistan'dan diğer Avrupa Birliği ülkelerine kaçmaya çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2021 17:34 GÜNCELLEME 27.10.2021 17:35 DÜNYA
Aralarında Suriyeliler de var: Mülteciler Yunanistan'dan kaçmaya çalışıyor

Yunanistan hükümeti, son iki yıldır binlerce mültecinin iltica talebini reddetti, yüzlercesini kamplardan kovdu.

Kuzey Makedonya sınırındaki İdomeni Mülteci Kampı'ndaki mülteciler, ne kadar beklerlerse beklesinler Yunanistan'da yasal haklarını elde edip etmeyeceklerine dair şüpheler nedeniyle ayrılacaklarını söylüyorlar.

20 yaşındaki Pakistanlı öğrenci Muhammed Bilal, Yunanistan'a gelişinin üzerinden beş yıl geçmesine rağmen iltica evraklarının onaylanması umudunun kalmadığını belirtiyor.

ORMANDA UYUYAN SURİYELİ MÜLTECİLERE COPLA MÜDAHALE

Tren istasyonundaki bir güvenlik görevlisi, "Göçmen grupları bu bölgede her gün seyahat ediyor" diyerek, "göçmenler, sınırı geçme ve teslim olma girişimlerinin başarısızlığı nedeniyle yorgun düştüklerinde tutuklanıyor" dedi.

Bir haftadır soğuğa karşı battaniye ve uyku tulumu içinde uyuyan bir grup genç Suriyeli sığınmacı, yakındaki bir ormandan topladıkları mantarları yiyerek ateşin başında oturup, hangi Avrupa ülkesinde şansını deneyeceklerini tartışıyorlar.

 

Yunan askerleri 4 gün işkence etti! Türk askerlerinin yardımıyla kurtuldular

 

Yaklaşık bir ay önce Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri'ni geçen 26 yaşındaki Deyrizorlu Suriyeli , "Hollanda veya Fransa'ya yerleşmek, bir iş bulup hayatlarımıza devam etmek istiyoruz" diyor .

Eski bir depo, Yunan ve Kuzey Makedonya polisinin açlık, susuzluk ve sert muamelesine maruz kalan başka bir Suriyeli grubu barındırıyor.

Yahya (21) şöyle diyor:

"Kuzey Makedonya'ya geldiğimizde polis bizi tutukladı, coplarla dövdü ve Yunanistan'a geri götürdü. Buraya geldiğimizde Yunan polisi yine dövdü. Şimdi bir yol bulmaya çalışıyoruz."

Yunan hükümeti Mayıs 2016'da binlerce mülteciyi geçici bir kamptan sınır dışı etti, ancak mültecilerin hareketi beş yıl sonra geri döndü.

Mülteciler , Avrupa Birliği'nin ekonomik açıdan güçlü ülkelerinde daha uygun koşullarda sığınma talebinde bulunma umuduyla Yunanistan, Kuzey Makedonya ve ötesinden geçen Balkan Rotasını kullanıyor.

KAYNAK : Haber7