Spikerin provokatif Türkiye sorularına Stoltenberg'den sakin cevaplar

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Axios'a verdiği demeçte, spiker Jonathan Swan'ın provokatif sorularıyla karşılaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2021 17:35 GÜNCELLEME 15.11.2021 21:03 DÜNYA
Spikerin provokatif Türkiye sorularına Stoltenberg'den sakin cevaplar

NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Axios on HBO"ya verdiği röportajda, başka ülkeler ile ilgili konuşurken, bir anda spikerin Türkiye sorularıyla muhatap oldu.

SPİKER KONUYU YAVAŞ YAVAŞ ISITARAK TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Stoltenberg, Rusya'dan korunma gerekçesiyle NATO'ya üye olmak isteyen Ukrayna'ya perspektifin henüz verilmemesini, "NATO üyesi olmak için NATO standartlarını karşılamak lazım" diye açıklarken, bir anda araya "Halihazırda NATO üyesi ama hükümetleri derinden yolsuz ve anti demokratik olanlar aklıma geliyor" diye Axios muhabiri Jonathan Swan girdi ve "NATO, demokrasiyi nasıl tanımlıyor" sorusunu yöneltti.

BİR ANDA ARAYA GİRDİ VE TÜRKİYE SORUSUNU SORDU

Stoltenberg, "hukukun üstünlüğü, özgürlükler, serbest seçimler" diye kriterleri sayarken, muhabir tekrar araya girdi ve "NATO üyesi Türkiye'de hala demokratik hükümet olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu sordu.

Bir an duraklayan NATO Genel Sekreteri, "Seçim yapıyorlar. Yakın zamanda muhalefet İstanbul'da seçim kazanmayı başardı. Ama bence söylemesi adil olur ki, ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz, çeşitli müttefikler Türkiye ile ilgili endişelerini dile getirdi" yanıtını verdi.

Swan'ın "Erdoğan yargıya müdahale ediyor, muhalifleri ve gazetecileri hapse atıyor, seçimleri tekrarlatıyor" diye sıralaması üzerine Stoltenberg, "Müttefiklerimizin bu mesele hakkında güçlü şekilde farklı görüşleri var, burada (Brüksel'deki NATO karargahı) konuşuyoruz, meseleyi ele alırken politik, diplomatik baskı yöntemlerini kullanıyorlar" dedi.

KAYNAK : Haber7