Yunanistan'da Maraş hazımsızlığı: AB'ye çağrı!
KKTC'de Türkiye'nin girişimleriyle açılan Kapalı Maraş, Yunanistan'da adeta bir hazımsızlık oldu. Yunan Dışişleri, bölgenin yeniden faaliyete geçmesin AB'ye şikayet etti, devreye girmesini istedi.
ABONE OLYıllardır kapalı tutulan ve zamanın, güneydeki en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapalı Maraş geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin girişimleriyle kademeli olarak açılmıştı. karara tepki gösteren Yunanistan Türkiye'yi hemen her fırsatta batıya şikayet etmişti.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bunun bir örneğini daha sergileyerek AB'ye; Türkiye'nin, kararından geri dönüp Maraş'ı açmasına engel olması çağrısında bulundu.
AVRUPA'YA ÇAĞRI
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Kapalı Maraş'ın yeniden faaliyete geçmesi konusuna engel olunması için Brüksel'den yardım talebinde bulundu.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gitti. Dendias, burada yaptığı açıklamada, Maraş konusuna ilişkin AB'yi harekete geçmeye çağırdı.
"UMARIM TÜRKİYE'YE YANIT VERİRİZ"
Maraş'ın açılmasının "yasa dışı" olduğunu savunan Dendias, "Umarım Türkiye'nin hukuksuz davranışlarına ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını hiçe sayma girişimine Avrupa'dan bir yanıt gelir." açıklamasını yaptı.
46 yıldır kapalı olan ve "Hayalet Şehir" olarak da anılan Maraş bölgesinin bir bölümü halkın kullanımına açıldı.
YUNANİSTAN'I MİT KORKUSU SARDI
Hemen her fırsatta Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmeye kalkışan Yunanistan'ı adeta MİT korkusu sardı. Son dönemde hem yurt içi hem de yurt dışında etkili çalışmaların altına imza atan MİT, koordineli bir biçimde terör başta olmak üzere her türlü tehlikeye göz açtırmazken, Teşkilat Atina tarafından yakından takip ediliyor.
Son zamanlarda Milli İstihbarat Teşkilatını anlatan kitaplar yoğun ilgi görüyor.
Yunanistan'da MİT'i anlatan kitaplar yoğun ilgi görüyor. Bunun son örneği Yunanistan'da kitap satan bir mağazada görüldü.
MİT'İ ANLATAN KİTAPLAR RAFLARDA
Selanik - Atina yolunda bir dinlenme tesisinin kitap satılan raflarında bu ilgi açıkça görülmekte. Kitap standında yer alan kitapların büyük çoğunluğunu MİT ile ilgili kitaplar olması dikkat çekmekte.Birleşmiş Milletler (BM) himayesindeki Kıbrıs müzakerelerinde kapsamlı bir çözümün parçası olarak da görüşülen Maraş konusu, Rum tarafının uzlaşmaz tavrı sebebiyle çözülemedi.Maraş, 1980 ve1990'lı yıllarda bu defalarca masaya getirilmiş olması