Anti-tank füzeleri Rusları tedirgin ediyor!

Türk SİHA'larının özellikle tanklara ve zırhı araçlara karşı elde ettiği üstünlük, Rusları olası bir savaş senaryosuna karşı tedirgin ediyor. Javelin ve MAM-L'ye karşı kendilerini korumaya çalışan Ruslar, anti tank füzelerini araştırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2021 17:21 GÜNCELLEME 24.11.2021 17:21 DÜNYA
Anti-tank füzeleri Rusları tedirgin ediyor!

Türkiye'nin "oyun değiştirici" olarak dünyaya adını duyuran SİHA'ları, tanklar ile yapılan savaşlardaki eksiklikleri ortaya koydu. Özellikle yeni nesil anti tank füzesi olarak da sahada başarıyla kendini gösteren yerli üretim MAM-L mühimmatı sahada adeta zırhlıların korkulu rüyası oldu.

Ukrayna ile sınırda gerilim sürerken Rusya zırhlı araçları ve tanklarını korumak için özel sistemler üzerinde çalışıyor.

RUSLARDAN TANK KORUMA ÇALIŞMALARI

Rus işgali altında bulunan Kırım’da çekildiği belirtilen videoya göre Rus ordusuna ait T-72B3 tankının taretinin üzerine kafes zırh benzeri bir yapının monte edildiği ve sahaya gönderildiği anlaşılıyor. Rusya’nın amacının tanklarını tepeden (top attack) gelebilecek saldırılara karşı bu tankları korumak olduğu belirtiliyor.

Rus tanklarına yönelik olarak Ukrayna’da havadan gelebilecek tehditler arasında ise hem Ukrayna’nın Amerika’dan tedarik ettiği FGM-148 Javelin füzesi hem de Bayraktar TB2 SİHA’lardan atılabilen Roketsan üretimi olan MAM-L/C mühimmatları yer alıyor.

KAYNAK : Savunma Sanayi ST