Emmanuel Macron: Türkiye AB'ye üye olamaz!, çünkü Erdoğan...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yine Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulundu. Macron Türkiye'nin AB üyeliği’ne karşı olduğunu yineleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi projesinin Avrupa değerlerine uymadığını iddia etti

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 22:11 GÜNCELLEME 07.01.2022 23:15 DÜNYA
Emmanuel Macron: Türkiye AB'ye üye olamaz!, çünkü Erdoğan...

AB'nin dönem başkanlığı Slovenya'dan Fransa'ya geçti. Dönem başkanlığını devralan Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye karşıtı söylemlerine devam ediyor. 

Macron, “Türkiye’nin AB üyeliğine sıcak bakıyor musunuz?” şeklindeki yöneltilen soruya olumsuz yanıt verdi.

"TÜRKİYE AB'YE ÜYE OLAMAZ"

Le Parisen gazetesinin sorularını yanıtlayan Macron, “Türkiye’nin AB üyeliğine sıcak bakıyor musunuz?” şeklindeki bir soru üzerine verdiği yanıtta İslam karşıtı duruşunu bir kez daha gösterdi. Macron. “Hayır, Erdoğan’ın izlediği siyaset ve uygarlık projesi Avrupa değerleriyle uymuyor. Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor." ifadelerini kullanarak Türkiye karşıtı söylemlerini yineledi.

ERDOĞAN KIBRIS'I TANIMIYOR

Öte yandan Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkma sebepleri arasında Kıbrıs konusun da bulunduğuna değinen Macron, KKTC konusundaki düşmanca tutumunu sergiledi:

Macron "AB üyesi Kıbrıs’ı tanımıyor. Doğu Akdeniz’de saldırgan bir politika izliyor." dedi. Cümlelerinin sonunu yumuşatarak bağlamaya çalışan Macron "Ben Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi olmasını arzu ederim. Çünkü bizim değerlerimize bağlanırsa, bizden daha fazla uzaklaşamaz.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Euronews