Almanya F-35 almaya karar verdi

Rusya'nın Ukrayna saldırısı sonrası 100 milyar euroluk savunma bütçesi ayıran Almanya, yaşlanan Tornado jetlerinin yerine, Lockheed Martin tarafından üretilen ABD savaş uçakları F-35'i satın almaya karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2022 10:16 GÜNCELLEME 14.03.2022 13:19 DÜNYA
Almanya F-35 almaya karar verdi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce F-18 satın alma niyeti olan Almanya, şimdi F-18'ler yerine F-35 satın almak için Lockheed Martin ile görüşüyor.

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan Alman hükümetinden bir kaynak, Berlin yönetiminin yaşlanan Tornado jetlerinin yerine, Lockheed Martin tarafından üretilen ABD savaş uçakları F-35'i satın almaya karar verdiğini duyurdu.

DPA ayrıca, toplam 35 adet F-35'in alınmasının planlandığını belirtti.

Almanya'nın savaş çıkmadan önceki planı F-35 değil F-18 satın almaktı. Hatta Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Karl Müllner, kamuoyu önünde açıkça F-35'i desteklediği için 2018'de erken emekliliğe zorlanmıştı.

Almanya, Rusya'nın Ukrayna saldırısı sonrası 100 milyar euroluk savunma bütçesi ayırmıştı.

Avrupa'nın güvenliğinin tehlikeye girdiğini düşünen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı açıklamada, "Tüm üyelerimize bütçelerini artırmaları çağrısında bulunduk. Avrupalı müttefikler savunma bütçelerini artırmalı" demişti.

Alan ülke için büyük bir stratejik üstünlük ve caydırıcılık sağlayan F-35 savaş uçaklarının, nükleer silahları taşıma kapasitesi ve çok yüksek elektronik savaş kabiliyeti bulunuyor.

KAYNAK : Haber7