'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası

İngiliz basını, Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında vakum bombası olarak da bilinen termobarik bombaları ilk kez kullandığını iddia etti. İlerleyişi duran Rusya'nın, son zamanlarda daha modern silahları kullanmaya başladığı göze çarpıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2022 17:32 GÜNCELLEME 21.03.2022 17:32 DÜNYA
'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası

Ukrayna'daki savaş 4'üncü haftasına girerken, İngiliz basını tarafından kan donduracak bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Rusya'nın kuşatma altındaki Mariupol'de "vakum bombası" olarak da bilinen "termobarik silahlar"ı kullandığını öne sürdü.

Rus propaganda sitesi Russia Today (RT) ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) tarafından yayınlanan görüntüleri inceleyen Daily Mail gazetesi, TOS-1'den fırlatılan füzelerin vakum bombası olduğunu ve bunun söz konusu silahın kullanıldığına dair ilk net kanıt olduğunu yazdı.

UKRAYNA DAHA ÖNCE "BU SİLAHI KULLANDILAR" DEMİŞTİ

Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova, Rusya'nın yasaklanmış olan termobarik bomba kullandığını söylemişti.

PUTIN UKRAYNA'DA ÖLÜMCÜL SİLAHINI DEVREYE SOKABİLİR

RUSYA YASAKLI "VAKUM BOMBASI KULLANDI" İDDİASI

NÜKLEER OLMAYAN EN GÜÇLÜ SİLAH

Cenevre Sözleşmesi uyarınca kullanımı yasaklanan vakum bombası patlamanın bir parçası olarak atmosferi kullanıyor.

Cesetleri buharlaştıran, iç organları ezen ve şehirleri adeta moloz haline getirebilen vakum bombaları, şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü nükleer olmayan silahlar arasında gösteriliyor ve "kıyamet silahı" olarak da anılıyor.

RUSYA UKRAYNA'DA İLK KEZ HİPERSONİK FÜZE KINZHAL'I KULLANDI

RUSYA MARİUPOL'ÜN YÜZDE 90'INI YOK ETTİ

MODERN SİLAHLAR DEVREDE, SALDIRILARIN DOZU İYİCE ARTTI

İşgalin ilk günlerinde 90'lardan kalma Sovyet silahlarıyla Ukrayna'ya giren ve Kiev'in hızlı bir şekilde düşüneceğini öngören Rus kurmay aklı, işgalin ikinci haftasında durumun böyle olmayacağını anladı.

O saatten sonra namlunun ucunu sivil alanlara da çeviren Rus ordusu, saldırıların şiidetini de artırarak apartmanları, alışveriş mağazalarını ve ibadet yerlerini bombalamaya başladı.

Sahada da eski Sovyet silahların yerini daha modern Rus sistemleri aldı.

Son 1 haftada, gözünü Ukrayna'nın doğusuna ve güneyine diken Putin'in, strateji değiştirerek zaman zaman ülkenin batısını da vurduğunu gördük.

Hatta Rus ordusu, hipersonik füze "Kinzhal (Kinjal)"ı Ukrayna'da ilk kez kullandığını geçen gün açıklamıştı. Yer altı hedeflerini tahrip etme gücüne sahip olan ve Türkçe "Hançer" anlamına gelen füze, Rus ordusu envanterine ilk kez 2017 yılında girmişti.

Uzmanlar, ilerleyişi durma noktasına gelen Rus ordusunun, sivil yerleri daha fazla bombalamaya devam edeceğini öngörüyor. İngiliz istihbaratı başta olmak üzere çoğu birim, Kiev'e topyekün saldırının yakın olduğu görüşünde.

KAYNAK : Haber7