Türkiye, Fransa ve Yunanistan'dan operasyon önerisi! Putin kararını açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Putin, Fransa, Türkiye ve Yunanistan'ın operasyon önerisiyle ilgili kararını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2022 22:06 GÜNCELLEME 29.03.2022 22:07 DÜNYA
Türkiye, Fransa ve Yunanistan'dan operasyon önerisi! Putin kararını açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Ukrayna’daki son durumu ele aldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Elysée Sarayı, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki sivillere yardım etmek için insani bir operasyon başlatma koşullarının "bu aşamada karşılanmadığını" duyurdu.



ÜÇ ÜLKENİN ÖNERİSİNE PUTİN'DEN YANIT

Açıklamada, Fransa, Türkiye ve Yunanistan'ın önerdiği Mariupol’de tahliye operasyonunu Macron’un Putin’e sunduğu ve Putin’in bu teklife yanıt vermeden önce "düşüneceğini" söylediği aktarıldı.

OPERASYON KARARINI MACRON DUYURMUŞTU

Macron, 25 Mart‘ta gerçekleşen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin ardından Türkiye ve Yunanistan ile Mariupol kentini terk etmek isteyenler için insanı operasyon düzenleyeceklerini duyurmuş, "Türkiye ve Yunanistan ile birlikte Mariupol'den ayrılmak isteyen herkesi tahliye etmek için insanı bir operasyon başlatacağız" demişti.

KAYNAK : İHA