Rus siyasetçi Jirinovski öldü

Rusya siyasetinin önde gelen figürlerinden ve zaman zaman Türkiye karşıtlığı ile ön plana çıkan aşırı milliyetçi milletvekili ve Liberal Demokrat Parti (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski'nin; öldüğü açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2022 13:52 GÜNCELLEME 06.04.2022 15:04 DÜNYA
Rus siyasetçi Jirinovski öldü

Rus Parlamentosunun Alt Kanadı Duma'nın Başkanı Vyaçeslav Volodin; Rusya siyasetinin önde gelen figürlerinden ve zaman zaman Türkiye karşıtlığı ile ön plana çıkan aşırı milliyetçi milletvekili ve Liberal Demokrat Parti (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski'nin; öldüğünü açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Jirinovski'nin ölümü sonrası başta ailesi olmak üzere tüm Rusya için başsağlığı diledi:

"Ülkenin en eski siyasi partilerinden birinin kurucusu ve değişmez lideri, Rus parlamentarizminin, ulusal mevzuatın oluşması ve gelişmesi için çok şey yaptı, en önemli toplumsal görevlerin yerine getirilmesine katkı sunmayı samimi şekilde amaçladı. Her zaman, her ortamda, en sert tartışmalarda vatansever bir tutum sergiledi, Rusya'nın çıkarlarını gözetti. Jirinovskiy'in akraba ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum."

75 yaşındaki Jirinovski, 2 Şubat'ta Kovid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Volodin, geçen haftalarda Jirinovski'nin sağlık durumunun kötüye gittiği açıklamış, doktorların Jirinovski'yi kurtarmak için büyük çaba sarf ettiğini kaydetmişti.

KAYNAK : Haber7