Rusya Dış İstihbarat Başkanı Narişkin'den 300 yıllık uyarı: Sonunuz Mazepan gibi olur

Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narişkin Rusya'nın Ukrayna operasyonuna destek vermeyen Rusların sonunun Ivan Mazepa gibi olacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2022 17:53 GÜNCELLEME 15.04.2022 17:54 DÜNYA
Rusya Dış İstihbarat Başkanı Narişkin'den 300 yıllık uyarı: Sonunuz Mazepan gibi olur

Rusya'nın Ukrayna işgali 51.güne girdi. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında bugüne kadar 6 Rus generali öldürüldü.

GENERALLERE MESAJ

Rusya bu süreçte ağır kayıplar vermeye devam ederken Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narişkin'den savaşa destek vermeyen Ruslara 300 yıllık bir gönderme geldi.

Narişkin Rusya'nın Ukrayna operasyonuna destek vermeyen Rusların sonunun 1709 yılında Poltava Muharebesi'nde Rus Çarı I. Petro'ya ihanet ederek ordusuyla İsveç Kralı XII. Charles'ın yanına kaçan ve Rus Ortodoks Kilisesi tarafından aforoz edilen İvan Mazepa gibi olacağını açıkladı. 

SAVAŞTA ÖLDÜRÜLEN 6 RUS GENERAL

3 Mart'ta 41. Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Andrey Sukhovetsky;

7 Mart'ta Rusya 41. Ordu Komutan Yardımcısı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Vitaly Gerasimov;

11 Mart'ta Doğu Askeri Bölgesi'nin 29. Kombine Silah Ordusu'ndan Tümgeneral Andrei Kolesnikov;

15 Mart'ta 150. Motorlu Tüfek Tümeni Tümgeneral Oleg Mityaev;

19 Mart'ta Rusya 8. Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Andrey Mordviçev; 

25 Mart'ta ise Rus ordusunun Güney Askeri Bölgesi 49. Kombine Birliği Komutanı Korgeneral Yakov Rezantsev öldürüldü.

KAYNAK : Haber7