Putin, Serhiy Kisel ile Igor Osipov'u görevden aldı

İngiliz İstihbaratı, Rus Korgeneral Serhiy Kisel ile Koramiral Igor Osipov'un görevden alındığını öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2022 15:22 GÜNCELLEME 19.05.2022 15:25 DÜNYA
Putin, Serhiy Kisel ile Igor Osipov'u görevden aldı

İngiliz İstihbaratı'na göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, neredeyse tıkanma noktasına gelen Ukrayna işgalinin faturasını, üst düzey komutanlara kesmeye devam ediyor.

"KİSEL VE OSİPOV GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI" İDDİASI

İngiltere Savunma Bakanlığı İstihbaratı, 1. Muhafız Tank Ordusu'nun başındaki Korgeneral Serhiy Kisel'in, Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkov'u ele geçiremediği için görevden uzaklaştırıldığını iddia etti.

İngiliz yetkililer ayrıca, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nu komuta eden Koramiral Igor Osipov'un, nisan ayında Moskva kruvazörünün batırılmasının ardından görevden uzaklaştırıldığına inandıklarını belirtti.

GENELKURMAY BAŞKANI DA ZOR DURUMDA

İngiliz istihbaratı, Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'un muhtemelen görevde kalacağını ancak "Putin'in güvenini koruyup korumayacağının" belirsiz olduğunu söyledi.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR