Türkiye BRICS'e üye olmak için başvuru yapacak

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın; BRICS'e üye olmaya hazırlandığını söyledi. Anand, bu ülkelerin yakın zamanda başvuru yapacağını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2022 15:07 GÜNCELLEME 15.07.2022 09:28 DÜNYA
Türkiye BRICS'e üye olmak için başvuru yapacak

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın (BRICS), ekonomik işbirliği yönünde 2009 yılında kurduğu oluşumda yeni gelişmeler yaşanıyor. BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, Arjantin ve İran'ın geçtiğimiz haziran ayında yaptıkları üyelik başvurusunu hatırlatırken; Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın da BRICS'e katılım için başvuru yapmaya hazırlandığını söyledi.

"ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BRICS'E KATILACAKLARINI UMUYORUZ"

Anand açıklamasında, "Arjantin ve İran'a ek olarak Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır da kuruluşa üyelik başvuruları sunmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçtiğimiz 1-2 Haziran tarihinde Riyad'a gerçekleştirdiği ziyarette bu konu gündeme geldi. Rusya, Suudi Arabistan'ın örgüte katılma isteğini destekledi. Ayrıca Türkiye ve Mısır da BRICS'e katılım için ilgi gösteriyor. Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın, BRICS'e katılımının çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini umuyorum. Bunun güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. Elbette genişleme her zaman olumlu algılanır. Bu BRICS'in tüm dünyadaki nüfuzunu açık şekilde artıracaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN OLASI BRICS ÜYELİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde düzenlenen 10'uncu BRICS Zirvesi'ne "özel davetli lider" olarak katılmış ve Türkiye'nin BRICS'e üyelik konusunda isteğini dile getirmişti.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR