Yunanistan basını yazdı: Türkiye'ye karşı sınıra İsrail füzesi!

Yunanistan İsrailli bir şirketten 70 milyon Euro karşılığında Spike NLOS füze savunma sistemi satın almayı planlıyor. Yunan medyası anlaşmada son aşamaya gelindiği iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2022 19:05 GÜNCELLEME 19.07.2022 20:08 DÜNYA
Yunanistan basını yazdı: Türkiye'ye karşı sınıra İsrail füzesi!

Yunan basınında yer alan habere göre, Yunanistan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Türkiye’ye karşı kullanmak üzere İsrail’den Spike NLOS adlı füze savunma sistemleri planlıyor.

70 MİLYON EURO KARŞILIĞINDA 27 FÜZE SİSTEMİ

İsrail ile Yunanistan arasında anlaşmada son aşamaya gelindiği iddia edildi. 70 milyon euro karşılığında 27 füze sisteminin alınacağı ve bu sistemlerin 2023 başında füze sistemlerinin Yunanistan'a gönderilmeye başlanacağı belirtildi.

Alınması planlanan füze sistemlerinin Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki Evros bölgesinin Türkiye sınırına konuşlandırılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

TANK SAVUNMA SİSTEMİ OLARAK TASARLANACAK

Füzelerin tank savunma sistemi olarak tasarlandığı ve 32 km menzile sahip olduğu belirtildi. Yunanistan, kısa sürece önce İsrail ile drone satışı, Fransa'yla Rafael savaş uçağı, ABD ile de F-16 savaş uçağı modernizasyonu anlaşmaları imzaladı.

Yunanistan ABD'den F-35 istedi!

ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Çözüm bulun

Pentagon'a giden Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den F-35 savaş uçaklarının Yunanistan’a satılmasını istedi. Austin, görüşme sonrası Yunanistan ile savunma iş birliğinin ‘hiç olmadığı kadar güçlü olduğu’ vurgusu yaptı.

SPIKE NLOS

32 kilometre menzile  sahip olan Spike NLOS, Spike ailesinin en uzun menzilli füzesidir. Her türlü hava koşulunda düşman tanklarını etkisiz hale getirmek için tasarlanmıştır. Bir Spike NLOS bataryası çok önemli bir alanı kapsayabilir. Spike NLOS, GPS, lazer işaretleme olmaksızın pasif olarak hedefe angaje olabilen, son derece gelişmiş bir elektro-optik güdüm ünitesi barındıran 5. nesil tanksavar füzesidir.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR