Zelenski'den Türkiye'ye yeni çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Reuters'a verdiği demeçte, Türkiye'den daha fazla yardım beklediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2022 10:45 GÜNCELLEME 17.09.2022 11:09 DÜNYA
Zelenski'den Türkiye'ye yeni çağrı

24 Şubat'tan beri Rusya ile savaşın içinde olan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu.

Rusya'nın Ukrayna’nın kuzeydoğusunda savaş suçu işlediğini söyleyen Zelenski, savaşın gidişatının diğer ülkelerden gelecek silahların temin hızına göre değişeceğini söyledi.

Zelenski, "Şu an itibariyle Harkiv’in kuzeydoğusunda 450 insan ölü olarak bulundu. Fakat diğer farklı bölgelerde de bu tür toplu mezarlar var. İnsanlara işkence edilmiş ve bütün aileler yok olmuş" dedi.

Zelenski, "Biz Türkiye'den daha çok yardım istiyoruz, biz Güney Kore'den daha fazla yardım istiyoruz. Biz Arap dünyasından daha çok destek istiyoruz. Asya'dan yardım bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR