Rusya'dan akıllara zarar casusluk girişimi: Bayraktar'ı hedef aldılar!

Ukrayna istihbaratı, Rusya'nın Deepfake teknolojisini kullandığına dair görüntüler paylaştı. Ukrayna Başbakanı kılığına giren Rus istihbaratı, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a ulaşmaya çalıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2022 06:38 GÜNCELLEME 10.10.2022 08:46 DÜNYA
Rusya'dan akıllara zarar casusluk girişimi: Bayraktar'ı hedef aldılar!

Son dakika haberi... Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Askeri İstihbarat Müdürlüğü, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a yönelik provokasyonu engelledi. 

Haluk Bayraktar'a, Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı verildi

Bayraktar'dan çok konuşulacak F-16 paylaşımı! Sosyal medyayı salladı

Rus istihbaratı FSB, deep fake teknolojisi kullanarak, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal kılığında Haluk Bayraktar ile görüşmek istedi. Söz konusu provokasyon Ukrayna istihbaratının çabalarıyla önlendi. Ukrayna İstihbarat Servisi, söz konusu videoyu yayımladı.

İtalyan gazetesi: Türkiye'nin Elon Musk'ı, ülkesini zirveye çıkardıSSB İsmail Demir açıkladı! 3 Bayraktar TB2 daha teslim edildi

TÜRKİYE-UKRAYNA İLİŞKİLERİNİ BOZMAYA ÇALIŞTILAR

Görüntülerde Rusya'nın Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal'in kılığına girdiği görülüyor. Rus istihbaratı bu yöntemle Bayraktar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'la görüşmeye çalıştı. Durumun farkına varan Ukrayna istihbaratıysa Bayraktar sekreteri olarak görüşmeye katıldı. Rus istihbaratıyla görüştü. Deepfake yöntemiyle Rus istihbaratının Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin bozmaya çalıştığı iddia edildi.

Rus istihbarat servisi sıklıkla Deepfake teknolojisi kullanıyor. Bu yöntemle yapay zeka yardımıyla sahte yüz ve ses oluşturuluyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR