Putin doğal gaz merkezi için tarih verdi: Fiyatlar Türkiye'de belirlenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye'nin doğal gaz altyapısı önemli potansiyele sahip. Kurulacak gaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2022 15:57 GÜNCELLEME 16.12.2022 08:13 DÜNYA
Putin doğal gaz merkezi için tarih verdi: Fiyatlar Türkiye'de belirlenecek

Hükümet yetkililerinin bulunduğu Ulusal Proje ve Stratejik Gelişim Konseyi'ne video konferans yöntemiyle katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ekonomi ve enerji alanında yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

"FİYAT TÜRKİYE'DE BELİRLENECEK"

"Türkiye'nin doğal gaz altyapısı önemli potansiyele sahip. Kurulacak gaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir" diye konuşan Putin, "Avrupalı tüketiciler için doğal gaz fiyatı büyük oranda Türkiye'deki merkezde belirlenecek. Avrupa'nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca" ifadesini kullandı.

PUTİN EKİM AYINDA DUYURMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ekim ayında Avrupa'daki doğal gaz krizinin çözümü için Türkiye'yi işaret ederek, "Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurabiliriz. Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, rezerv kullanımı enerji sorununu çözmez. Rusya, kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan ise, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Böyle bir dağıtım merkezi için Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız."

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR