Başpiskopos Georgios cübbesini giyer giymez Türkiye'yi hedef aldı: İşgalci güç

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos'un ölümü sonrası yerine geçen Başpiskopos Georgios, Türkiye'yi "işgalci" olarak gösterip hedef aldığı törende, "Kıbrıs Rumlarının hakları verilene kadar hiçbir anlaşmayı imzalamam" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2023 13:58 GÜNCELLEME 10.01.2023 16:56 DÜNYA
Başpiskopos Georgios cübbesini giyer giymez Türkiye'yi hedef aldı: İşgalci güç

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde geçen aralık ayında hayatını kaybeden Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos yerine seçilen Başpiskopos Georgios, pazar günü düzenlenen törenle cübbesini giyerek görevine başladı.

Rum Kilisesi'nin başpiskoposu II. Hrisostomos hayatını kaybetti

TÖRENDE ANASTASİADİS HAZIR BULUNDU

Lefkoşa'daki Rum Kilisesi Aziz Barnabas Katedrali'nde düzenlenen törene, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Demetriou ve kabine üyelerinin yanı sıra Yunanistan Başpiskoposu II. Yeronymos ile Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameus katıldı.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR

Törende yaptığı açıklamalarla Türkiye'yi hedef alan Başpiskopos Georgios, Ankara'nın Kıbrıs'ta yürüttüğü politikalara Rum Kilisesi olarak seyirci kalmayacaklarını söyledi. Her Rum'un hakkının tastamam verilene kadar da hiçbir anlaşmaya onay vermeyi düşünmediğini kaydetti.

Türkiye'nin Ada'daki varlığını "işgalci" olarak tanımlayan Başpiskopos Georgios, "Eskiden birlikte barış içinde yaşadığımız Kıbrıslı Türklerle hiçbir sorunumuz yok. Ama işgalci bir güçle ilgili sorunlar var" dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR