Avrupa'da grev kaosu: Hayat durma noktasına geldi
İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan'daki sağlık, ulaşım, turizm ve sanayi sektörlerinde devam eden eylemler hayatı durma noktasına getirdi.
ABONE OLFransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve Yunanistan'da sağlık, ulaşım, turizm ve sanayi sektörlerindeki grevler hayatı durma noktasına getirdi. İş bırakma eylemleri Avrupa ekonomisini de vurdu. Fransa’da işçilerin başlattığı grev şimdiye kadarki en uzun grev olarak kayıtlara geçti.
İNGİLTERE'DE GREV ÜSTÜNE GREV
İngiltere’de ise doktor ve hemşirelerin başlattığı grev sağlık sistemindeki kaosu daha da büyütürken ülkede son bir hafta içinde öğretmenler ve demiryolu çalışanları da greve gitti.
FRANSA'DA 1 MİLYON İNSAN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Fransa’da hükümetin emeklilik reformuna karşı 1 milyondan fazla insan sokaklara döküldü. Fransız hükümetinin emeklilik yaşını 64’e çıkarmayı hedefleyen reforma karşı ülke genelinde birçok sektör greve gitmiş ve Paris, Marsilya, Nice, Toulouse kentlerinin yanı sıra ülkede 200’den fazla noktada gösteri düzenlenmişti.
Düzenlenen gösteriler nedeniyle eğitim ve kamu hizmetlerinde aksamalar görüldü.
AVRUPA EKONOMİSİNİ VURDU
İtalya ve İspanya’daki sendika grevleri de Avrupa ekonomisini kötü etkiledi. İspanya’da sağlık çalışanları özelleştirme politikalarını protesto ediyor. Ülkede havacılık sektöründe devam eden eylemler de İspanyol ekonomisini vurdu. İspanya’da 16 havalimanında süren eylemler turizmi sektörüne zarar verdi.
Portekiz de grev dalgasından nasibini alan ülkelerden biri. Ülkede 14 Ocak’ta öğretmenler kısmi grevin ardından gösteri düzenledi.
Almanya’da ise Berlin Brandeburg Havalimanı’nda yer hizmetleri ve güvenlik personelinin Çarşamba günü greve gideceği açıklanmıştı. Çarşamba günü için planlanan 300 uçuşun iptal edildiği ve 35 bin yolcunun durumdan etkileneceği bildirildi.
Borç kriziyle boğuşan Yunanistan’da ise daha yüksek ücret talep eden işçiler sokaklara dökülmüştü.