DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Smallwood, Türkiye'de vefat sayısı 2 bin 600 iken yaptığı açıklamada, deprem neticesinde ölü sayısının 8 kat artabileceğini söyledi. Bu da 20 bin civarında kişinin hayatını kaybedebileceği anlamına geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 13:04 GÜNCELLEME 07.02.2023 15:15 DÜNYA
DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa'dan sorumlu üst düzey acil durum yetkilisi Catherine Smallwood, "Maalesef depremlerde hep aynı şeyi görüyoruz. Ölen veya yaralanan insan sayısına ilişkin ilk raporlar önümüzdeki hafta oldukça önemli ölçüde artacaktır" dedi.

Türkiye'de vefat sayısı 2 bin 600 iken Fransız haber ajansı AFP'ye demeç veren Smallwood, Türkiye'deki deprem neticesinde ölü sayısının 8 kat artabileceğini söyledi.

Smallwood, kötü hava koşullarının bölgede tehlikeleri artıracağını da sözlerine ekledi.

İSVEÇLİ UZMAN: CAN KAYBI 10 İLA 15 BİN ARASINDA OLABİLİR

Yine İsveçli afet doktoru Johan von Schreeb, deprem nedeniyle ölü sayısının 10 ila 15 bin arasında olmasını beklediğini kaydetti.

Öte yandan DSÖ, depremler neticesinde Türkiye ve Suriye'de toplam 23 milyon kişinin etkilenmiş olabileceğini açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nden (USGS) deprem uzmanı Alex Hatem de şiddetli depremlerin ardından gelen artçıların önümüzdeki günler, haftalar hatta aylarca devam edebileceğini kaydetti.

Missouri Üniversitesi'nden sismolog Eric Sandvol ise, artçı sarsıntıların zaman içinde azalacağı öngörüsünde bulundu.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR