İsrailli arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye silahla geldiği iddia edildi

İsrailli arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye özel araç ve silahlarla geldiği, ancak sahada faaliyet gösterirken yetkililerin talebi üzerine silahlarını teslim etmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2023 15:04 GÜNCELLEME 17.02.2023 18:54 DÜNYA
İsrailli arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye silahla geldiği iddia edildi

İsrailli arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye silahla geldiği, ancak sahada faaliyet gösterirken silahlarını teslim etmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı. IDF’ye bağlı tıbbi misyon ekibinin Türkiye’ye silah ve özel araçlarla geldiği belirtildi.

SİLAHLARINI BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR

İsrail merkezli haber sitesi Ynet'in haberine göre, İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı özel bir birim olan Shaldag (Unit 5101), Türk yetkililerin talebi sonrasında silahlarını bırakmak zorunda kaldı.

İsrailli yetkililerin, Türk mevkidaşlarına İsrail arama kurtarma ekiplerine yönelik tehditlerin diğer ülkelere olan tehditlerden daha farklı olduğu, bu sebeple güvenlik sağlamak üzere Türkiye'ye silahlı bir şekilde geldiklerini bildirmesine rağmen bu taleplerin reddedildiği belirtildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR