ABD'den Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına dair açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, deprem döneminde açılan başlıklarla tepkileri üzerine çeken ve kapatılan Ekşi Sözlük için açıklama yaptı. Açıklamada "ifade özgürlüğü"nden dem vuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2023 11:38 GÜNCELLEME 24.02.2023 13:35 DÜNYA
ABD'den Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına dair açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) "milli güvenlik ve kamu düzenini koruma" gerekçesiyle Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirmesi konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Deprem döneminde Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi

Ekşi Sözlük kapatıldı

Gündem olacak Ekşi Sözlük tespiti

Voice of America'nın (VOA) Türkçe edisyonuna açıklama yapan Bakanlık Sözcülüğü, "Daha önce de birçok kez ifade ettiğimiz gibi gazetecilerin ve tartışmalı veya rahatsız edici söylemleri olan bireylerin ifade özgürlüğü, demokrasiyi her zaman güçlendirir ve (bu özgürlüğün) korunması gerekir" görüşünü dile getirdi.

Bakanlık yazılı açıklamasında, "Ortaklarımızı kovuşturma başlatmaktan, televizyon kanallarına para cezası vermekten, internet sitelerini engellemekten, eleştirel bilgi paylaşımını bastırma ya da sansür ve otosansürü teşvik etme etkisi yaratabilecek diğer eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR