Deprem sonrası salgın patlak verdi: Suriye'de 22 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti

Suriye'de depremler sonrasında içme suyu ve kanalizasyon altyapısında meydana gelen hasarın yol açtığı salgın nedeniyle 22 kişi hayatını kaybetti. 568 vakanın daha olduğunu duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2023 10:18 GÜNCELLEME 01.03.2023 10:21 DÜNYA
Deprem sonrası salgın patlak verdi: Suriye'de 22 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti

Suriye'de Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede patlak veren kolera salgını nedeniyle 22 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

568 VAKA

Suriye'nin depremden en fazla etkilenen bölgesinde yabancı kurtarma ekipleri içme suyu ve kanalizasyon altyapısında meydana gelen hasarın yol açtığı salgın nedeniyle 568 vakanın daha olduğunu duyurdu.

Geçen kasım ayında UNICEF, Suriye'deki kolera salgınının kötüleştiğini, yerel yönetimlerin klor tabletleri ve aşılarla salgını durdurmakta güçlük çektiğini bildirmişti. 

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) ülkede 35 binden fazla şüpheli vaka bildirildiğini, ortalama olarak sadece 2 bin 500 kişiye test yapıldığını ve bunların yaklaşık yarısına kolera tanısı konulduğunu belirtti.

 

KAYNAK : Euronews
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR