Afganistan'ı sel vurdu: 31 ölü var

Afganistan'ın Meydan Vardak vilayetinde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 31 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2023 17:14 GÜNCELLEME 23.07.2023 17:28 DÜNYA
Afganistan'ı sel vurdu: 31 ölü var

Afganistan Doğal Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Shafiullah Rahimi, Meydan Vardak vilayetine bağlı Jalrez, Chak, Narkh, Sayedabad ve Jaghoto ilçelerini vuran sellerde, 31 kişinin öldüğünü, 74 kişinin yaralandığını, 41 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Selde 250 büyükbaş hayvan telef oldu.

Afganistan Savunma Bakanlığı da Meydan Vardak'ta çok sayıda insanın selden kurtarıldığını bildirdi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, yardım kuruluşlarından, etkilenen insanlara bir an önce gerekli yardımı yapmalarını istedi.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR