Dingolarla selfie çeken turistlere para cezası

Avustralya'da dingolarla çeken turistlere 3 bin dolar para cezası kesildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2023 21:11 GÜNCELLEME 24.07.2023 17:28 DÜNYA
Dingolarla selfie çeken turistlere para cezası

Queensland eyaletine bağlı Fraser Adası'nda koruma altındaki yabani köpek türü dingolarla fotoğraf çekilen iki turiste toplamda 3 bin dolar ceza verildi.

Queensland Çevre ve Bilim Birimi'nden Mike Devery, bugünkü açıklamasında kimliklerini paylaşmadığı turistlerden birinin Yeni Güney Galler, diğerinin de Queensland'de yaşadığını söyledi. 

Yeni Güney Galler'den K'gari olarak da bilinen adaya giden 29 yaşındaki turistin, yavru köpeklerin yanına uzanarak özçekim yaptığı ifade edildi. 

Devery, turist için "Dingoların annesi civarda olmadığı için şanslıydı" dedi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan popüler turizm merkezi Fraser Adası'nda yaklaşık 200 dingo yaşıyor.

DİNGO NEDİR?

Dingo, köpekgiller familyasından yalnızca Avustralya'da yaşayan bir yaban köpeği. 17. yüzyılda Avustralya'ya yerleşen Avrupalı göçmenler tarafından keşfedilmiştir. Dingo, Avustralya'daki tek etçil memelidir. Dingoların kılları genellikle sarımsı ya da kum rengi, daha ender olarak kara ve kızıl kahverengidir.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR