Sudani: Irak'ın yabancı muharip güçlere ihtiyacı kalmadı!

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, ülkesinin artık yabancı muharip güçlere ihtiyacı olmadığını ve DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyonla nasıl ilişki kurulacağına ilişkin müzakerelerde ileri bir aşamaya ulaşıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2023 14:40 GÜNCELLEME 14.08.2023 14:40 DÜNYA
Sudani: Irak'ın yabancı muharip güçlere ihtiyacı kalmadı!

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Ninova Eyaletinin DAEŞ'den kurtarılması sürecine katılan komutanlar ile bir araya geldi.

Sudani’nin Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan, Irak'ın artık yabancı muharip güçlere ihtiyacı olmadığını ve DAEŞ'e karşı ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonla nasıl ilişki kurulacağı ve işbirliği yapılacağı konusunda ileri bir aşamaya gelindiğini dile getirdi.

"DÜNYA IRAK'IN GÖSTERDİĞİ FEDAKARLIĞA BORÇLU"

Irak Başbakanı "Tüm dünya, DAEŞ ile mücadelede Irak'ın gösterdiği fedakarlığa borçludur. DAEŞ sadece Irak'ı değil tüm dünyayı hedef almıştı. Ve en büyük komplo da bölge ülkelerine yönelikti" dedi.

6 yıldır terör örgütünden kurtarılmasına rağmen Musul ve Irak’ın birçok yerinde DAEŞ'in yer yer saldırıları hala devam ediyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR