Esad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyor

Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı hakkında konuşan Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesinin Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için kaçınılmaz ve gerekli olduğunu" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2023 11:38 GÜNCELLEME 02.09.2023 09:36 DÜNYA
Esad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyor

Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetle görüştü.

Esad, Abdullahiyan'la ikili ilişkileri, bölgedeki durumu, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşüne ilişkin konuları masaya yatırdı.

Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı hakkında da konuşan Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesinin Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için kaçınılmaz ile gerekli olduğunu" söyledi.

Esad ve kurmayları, daha önce yaptığı açıklamalarda da Türk askerinin ülkelerinden çekilmesini talep etmişti.

Abdullahiyan ise, Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirtti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR