Fas'ta deprem felaketi nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi

Fas'ta, 7 büyüklüğündeki depremin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1037'ye ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2023 21:37 GÜNCELLEME 09.09.2023 21:37 DÜNYA
Fas'ta deprem felaketi nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi

Konuya ilişkin açıklamada, ulusal yas ilanıyla birlikte ülke genelinde bayrakların yarıya indirileceği bilgisi verildi.

Açıklamaya göre ayrıca, silahlı kuvvetler, depremden etkilenen bölgelere içme suyu, gıda, çadır ve battaniye temin edilmesi için ekipler görevlendirecek.

DEPREMDE CAN KAYBI 1037 OLDU

Deprem, Fas'ın Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesinde dün yerel saatle 23.10'da meydana gelmişti.

Depremin, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilediği belirtilmişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, depremde şu ana kadar 1037 kişinin hayatını kaybettiğini, 721'i ağır olmak üzere 1024 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

BM TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için taziye ve destek mesajı yayımladı.

BM Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Guterres, depremde hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Fas hükümeti ve halkıyla bu zor zamanlarda dayanışma içinde olduklarını aktaran Guterres, yaralılara acil şifalar diledi.

Guterres, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, "BM, Fas hükümetine destek vermeye hazır." ifadesini kullandı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths da derin üzüntüsünü dile getirerek, "Desteğe hazırız" mesajını verdi.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR