Rusya tüm dünyaya ilan etti: Karabağ'daki Ermeniler teslim oldular!

Rusya Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki işgalci Ermenilerin silahlarını teslim etmeye başladığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2023 20:23 GÜNCELLEME 24.09.2023 23:56 DÜNYA
Rusya tüm dünyaya ilan etti: Karabağ'daki Ermeniler teslim oldular!

Son dakika Karabağ haberleri: Rusya Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki işgalci Ermenilerin silahlarını teslim etmeye başladığını bildirdi.

Azerbaycan'ın, yasa dışı Ermeni güçleri tarafından işgal edilen Karabağ'da yürüttüğü antiterör operasyonu neticesinde Karabağ'daki Ermeni güçler beyaz bayrak çekmek zorunda kalmıştı.

RUSYA AÇIKLADI: ERMENİLER SİLAHLARINI TESLİM ETMEYE BAŞLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki Ermeni güçlerinin silahlarını teslim etmeye başladığını açıkladı.

Rusya'dan yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin, 800'den fazla silah ve  6 zırhlı araç teslim ettiğini duyuruldu.

SİLAH BIRAKAN ERMENİLERİN AFFEDİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Karabağ'da silah bırakan Ermeni güçlerinin affedileceğini açıklamıştı.

PAŞİNYAN, TERÖRİST GRUPLARA DESTEK OLMADIĞI İÇİN HAİN İLAN EDİLDİ

Karabağ'daki gelişmelerin yanı sıra, Ermenistan'da da ülke genelinde Başbakan Nikol Paşinyan'a yönelik protestolar sürüyor. Başkent Erivan'da, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen göstericilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Sabah saatlerinde yüzlerce kişi Karabağ’daki terörist gruplara destek olmadığı gerekçesiyle Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası için yürüdü. Başkentin en işlek cadde ve sokaklarında başlayan yürüyüşlerde “Hain Nikol” sloganları atılırken, Ermeni polisi göstericilere müdahalelerde bulundu.

ERMENİLER, RUS BÜYÜKELÇİLİĞİNE SALDIRDI

Bugünkü eylemlerde Rusya’nın Erivan’daki büyükelçiliği de saldırıya maruz kaldı. Göstericilerin önceki günlerde ablukaya aldığı büyükelçilik binasına yaklaşan 2 kişi ellerindeki boya torbalarını Rusya’nın Ermenistan Büyükelçilik binası kapısına fırlattı.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR