Suriye-İsrail arasında çatışma: 8 asker öldü

İsrail ordusu, Suriye topraklarından iki roket atıldığını, roketin atıldığı bölgenin topçu atışıyla vurulduğunu duyurdu. Şam ise, İsrail'in saldırısında 8 Suriye askerinin öldüğünü, 7 askerin de yaralandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2023 22:00 GÜNCELLEME 25.10.2023 09:52 DÜNYA
Suriye-İsrail arasında çatışma: 8 asker öldü

Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarını da sürdürüyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, İsrail'in, Dera kentinde Suriye ordusuna ait noktaları vurduğunu duyurdu. Haberde, hava saldırısında 8 Suriye askerinin öldüğü, 7 askerin de yaralandığı bildirildi.

Gece saatlerinde düzenlenen saldırıda maddi hasar da meydana geldi.

GOLAN TEPELERİ'NDE SİRENLER ÇALDI

İsrail ordusu ise, saldırıların Suriye'den atılan roketlere yanıt olduğunu savundu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Suriye üzerinden İsrail'e iki roket atıldığı ve roketler nedeniyle İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Atılan roketlerin ikisinin de boş araziye düştüğü aktarılan açıklamada, İsrail ordusunun roketlerin atıldığı bölgeyi topçu ateşiyle vurduğu, daha sonra ise savaş uçaklarının "Suriye ordusuna ait askeri altyapı ve havan fırlatma sistemlerini vurduğu" belirtildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR