Biden'dan İsrail sorusuna kaçamak cevap

ABD Başkanı Biden, "İsrail'e kara harekatını erteleme baskısı yapıp yapmadığı" sorusuna direkt yanıt vermedi. Biden ve Blinken, "İsraililer kendi kararlarını veriyor." diyerek konuyu geçiştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2023 08:22 GÜNCELLEME 25.10.2023 16:02 DÜNYA
Biden'dan İsrail sorusuna kaçamak cevap

ABD'nin İsrail'den kara harekatını ertelemesi yönünde baskı yaptığı iddiası Başkan Joe Biden'a soruldu.

Soruya direkt olarak yanıt vermeyen Biden, "İsraililer kendi kararlarını veriyor." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da aynı ifadelerle Tel Aviv'in kendi kararlarını verdiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sınırdaki askerlere yönelik yapılan açıklamada "Bir sonraki aşamadayız. Yakında başlıyor." denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR