İsrail'den kara harekatı itirafı! Hamas'ın elindeki esir sayısını açıkladılar!

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın elindeki esir sayısının 239'a yükseldiğini ve kara harekatını tedrici olarak genişletildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2023 03:06 GÜNCELLEME 30.10.2023 09:38 DÜNYA
İsrail'den kara harekatı itirafı! Hamas'ın elindeki esir sayısını açıkladılar!

Son dakika İsrail haberleri: İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'deki katliam saldırıları devam ederken, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın elindeki esir sayısının 239'a yükseldiğini duyurdu.

Hagari, Gazze'de "alıkonulan" 239 kişinin bulunduğunu ve ailelerine bilgi verdiklerini kaydeden Hagari, bunlar arasında yabancı işçilerin de olduğunu belirtti.

KARA HAREKATI AÇIKLAMASI

Gazze'ye yönelik kara harekatına da değinen Hagari, "Kara operasyonunu tedrici olarak genişletiyoruz. Askerlerimizin hayatını garanti altını almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hagari, İsrail ordusunun, dün Gazze'nin kuzeyindeki operasyonlarda Hamas'ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil olmak üzere onlarca silahlı unsurunun öldürüldüğünü ifade etti.

İsrail daha önce, Gazze Şeridi yakınlarında aralarında asker ve polisin de olduğu 230'dan fazla kişinin Hamas'ın elinde olduğunu belirtmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR