Çin'den İsrail'i kızdıracak adım: Haritadan sildiler!

Çin’in “Google benzeri” arama motoru Baidu, İsrail’i haritalardan çıkarttı. Alibaba'da da yer alan haritada İsrail ismi çıkmıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2023 12:31 GÜNCELLEME 31.10.2023 12:41 DÜNYA
Çin'den İsrail'i kızdıracak adım: Haritadan sildiler!

The Wall Street Journal'ın haberine göre Çinli teknoloji devleri Baidu ve Alibaba artık haritalarında İsrail adını göstermiyor.

Gazete , çevrimiçi haritaların İsrail'in sınırlarını ve şehirlerini gösterdiğini söyledi . Ancak diğer komşu ülkelerin aksine  ülkenin adı verilmiyor.

Sosyal medya kullanıcıları, WSJ'nin iddiasını doğruladığını söyledikleri haritaları paylaştı.


Benzer durumun cep telefonuyla haritaya erişildiğinde de yaşandığı görüldü. Şirketlerden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Çin resmi olarak İsrail ve Filistin devletlerini tanıyor. Pekin Filistin sorununa çözüm olarak iki devletli çözümden yana ve Filistin devletinin tanınması çağrıları yapıyor. Çin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında ateşkes çağrısı yapıyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR