İsrail-Filistin savaşı: Hamas'tan, İsrail'e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldü!

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Kassam Tugayları, Gazze'deki Şeyh Ajlin bölgesinde İsrail askeri birliği pusuya düşürdü. Çok sayıda İsrail askeri öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2023 19:18 GÜNCELLEME 09.11.2023 02:38 DÜNYA
İsrail-Filistin savaşı: Hamas'tan, İsrail'e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldü!

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: 1948'den beri Filistin'i işgal eden İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı  katliam saldırıları sürüyor. Hamas'a bağlı İzzedin El Kassam Tugayları, Gazze'deki Şeyh Ajlin bölgesinde İsrail askeri birliği pusuya düşürdü. Çok sayıda İsrail askeri öldü.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

02.35: Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 187 yardım tırı daha girdiğini duyurdu.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin, Mısır Kızılayından 8 Kasım'da 81, 9 Kasım'da 106 olmak üzere toplam 187 tır insani yardımı ve Kuveyt'ten gönderilen 5 ambulansı teslim aldığı belirtildi.

02.17: Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'ye İsrail'in Gazze'ye yönelik nükleer silah kullanılması yönündeki tehditlerini etkisiz hale getirecek tedbirler alınmasını istedi.

ABD, ÜSSÜNE 41 KEZ SALDIRILDIĞINI AÇIKLADI

01.43: Al Jazeera'ya konuşan bir Pentagon yetkilisi, "Irak ve Suriye'deki güçlerimiz 17 Ekim'den bu yana 41 saldırıya maruz kaldı." dedi.

01.25: Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da çok sayıda patlama olduğu bildirildi. Yerel kaynaklar, bölgeye hava saldırısı gerçekleştirildiğini aktarıyor.

01.17: İsrail Ordu Radyosu: Batı Şeria'nın kuzeyinde düzenlenen silahlı saldırıda iki İsrailli yaralandı, saldırgan kaçtı

01.02: Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinin doğusunda şiddetli silahlı çatışmalar yaşanıyor.

00.46: Irak'ın kuzeyinde ABD birliklerinin bulunduğu El-Harir Hava Üssü'ne insansız hava aracı ile saldırı düzenlendi.

İSRAİL, SAVAŞ KABİNESİNİ TOPLUYOR

00.25: İsrail Savaş Kabinesi, savaşın gidişatını ve Batı Şeria'daki patlayıcı durumun risklerini tartışmak üzere toplanacak.

00.07: İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail Devleti ekonomik olarak ayakta durabilecek kadar güçlü.

HAŞDİ ŞABİ, İSRAİL'E KARŞI SEFERBERLİK İLAN ETTİĞİNİ DUYURDU

23.42: Suriye'de faaliyet gösteren ve Muhaliflere karşı savaşan, Haşdi Şabi ve Hizbullah kontrolündeki Golan Kurtuluş Tugayı, İsrail'e karşı seferberlik ilan ettiğini duyurdu.

İSRAİL'DEN, HİZBULLAH VE İRAN MİLİSLERİNE HAVA HAREKATI

23.18: İsrail savaş uçakları, Şam'daki Hizbullah ve İran destekli milislere hava saldırısı düzenliyor.

DSÖ: GAZZE'DE HASTALIKLARIN YAYILMA RİSKİ ARTIYOR

22.58: DSÖ, İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altında olan Gazze'deki sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Gazze'ye yönelik yoğunlaşan saldırılar nedeniyle ölümler ve yaralanmaların arttığı belirtilen açıklamada, bu durumun da insanların sağlığı üzerinde tehlike oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Sağlık tesisleri, su ve sanitasyon sistemlerinin altüst olduğu Gazze'de hastalıkların yayılma riski artıyor. Bu endişe verici eğilimler şimdiden ortaya çıkıyor" sözleri yer aldı.

İSRAİL'DEN, HAPİSHANEDEKİ FİLİSTİNLİLERE İNSANLIK DIŞI KURALLAR

22.15:  İsrail hapishanelerinde tutulan Filistin güçleri için İsrail yetkilileri tarafından belirlenen yeni hapishane koşulları açıklandı.

Zindan hücreleri - her hücrede yaklaşık 5 kişi, güvenlik riskleri nedeniyle günün ve gecenin her saatinde birbirlerine kelepçelenmiş halde kalacak.

Duş almak dışında hücreden çıkma izni yok.

Taş banklarda uyunacak.

Sadece su içme ve temel gıda temin edilecek.

Yerdeki delikler tuvalet olarak kullanılacak.

21.29: İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenliyor.

'GAZZE'DE GÜVENLİ BİR YER YOK'

20.58: BM Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Türk açıklamasında, "İsrail'in, Filistinli sivilleri toplu olarak cezalandırması, tıpkı onların hukuka aykırı olarak zorla tahliyesi gibi savaş suçu anlamına geliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanları özellikle kadın ve çocukları öldürdü, sakat bıraktı ve yaraladı." dedi.

İSRAİL, ŞİFA HASTANESİ YAKINLARINA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

20.25: İsrail, Şifa Hastanesi'nin yakınlarında bir eve hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarılırken, bölge halkı yaralıları yetersiz imkanlar nedeniyle hastanelere yürüyerek yetiştirmeye çalışıyor.

ALMANYA, İSRAİL'E 323 MİLYON DOLAR SİLAH DESTEĞİ SAĞLADI

19.45: Almanya, 2023 yılı başından bu yana İsrail'e 323 milyon dolar değerinde silah ihracat lisansını onayladı. Bu rakam, 2022 yılının tamamında onaylanan rakamın neredeyse on katı.

19.19: Hamas: Uluslararası kuruluşlara Gazze hastanelerini ziyaret etmeleri ve İsrail'in bu hastanelerle ilgili iddialarının yanlış olduğunu doğrulamaları konusunda çağrı yapıyoruz.

HAMAS, İSRAİL ASKERLERİNİ PUSUYA DÜŞÜRDÜ

19.09: Hamas'a bağlı El Kassam Tugayları, Gazze’nin güneybatısındaki Şeyh Ajlin bölgesinde İsrail piyade birliğini pusuya düşürdü.. Çok sayıda ölü ve yaralı İsrailli askeri var. Sağ kalanlar bölgeden geri çekilmek zorunda kaldı.

HAMAS'TAN İSRAİL AÇIKLAMASI

18.14: Hamas lideri Usame Hamdan işgalci İsrailli bir albayı etkisiz hale getirdiklerini söyleyerek, "İsrail, çaresizliğinin intikamını almak için sivilleri öldürüyor. Bugün güçlerimiz İsrailli bir Albayı etksiz hale getirdi." dedi.

İSRAİL OKUL VE CAMİ BOMBALADI

18.12: İsrail savaş uçakları, Gazze'deki bir okulu bombaladı. İşgalci İsrail'in Han Yunus'taki Halid Bin Velid Camii'ne düzenlediği saldırıda ise cami tamamen yıkıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR