İsrail Gazze savaşında kritik gün: Cuma karar çıkacak

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Gazze'deki savaşı durdurmak için acil durum tedbirleri alıp almayacağı konusunda Cuma günü karar vermesi bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2024 14:59 GÜNCELLEME 24.01.2024 15:53 DÜNYA
İsrail Gazze savaşında kritik gün: Cuma karar çıkacak

Güney Afrika haber sitesi News24'ün haberine göre, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Gazze'deki savaşı durdurmak için acil durum tedbirleri alıp almayacağı konusunda Cuma günü karar vermesi bekleniyor.

Bu ay Güney Afrika, Dünya Mahkemesi olarak da bilinen Uluslararası Adalet Divanı'ndan, İsrail'in Filistin bölgesindeki askeri harekâtının acilen askıya alınması emrini vermesini istedi ve İsrail'i “devlet öncülüğünde soykırım” yapmakla suçladı.

İsrail, soykırım iddialarını "büyük ölçüde çarpıtılmış" olarak nitelendirerek reddetti ve kendisini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 25 binden fazla insan öldürüldü.

Tüm dünya onları konuştu: Tarihe böyle geçtiler

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR