ABD'den F-16 ve Türkiye açıklaması! Biden harekete geçti! Dikkat çeken NATO detayı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini desteklediklerini ancak kongrenin kilit rol oynadığını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden satışın onaylaması için kongreye mektup gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2024 01:35 GÜNCELLEME 25.01.2024 09:33 DÜNYA
ABD'den F-16 ve Türkiye açıklaması! Biden harekete geçti! Dikkat çeken NATO detayı

Son dakika Joe Biden haberleri: ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, satışın onaylanması için kongreye mektup iletti.

Biden kongreye yolladığı mektupta, Türkiye’ye 20 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışın onaylanmasını istediği belirtti.

'TÜRKİYE'NİN F-16 FİLOSUNUN MODERNLEŞTİRİLMESİNİ DESTEKLİYORUZ'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Biden yönetimi, Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz" denildi.

'İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE ONAY VERİLMESİ MEMNUNİYETLE KARŞILANDI'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye tarafından onay verilmesinin ABD tarafından memnuniyetle karşıladığını belirterek, Macaristan'ın da bu süreçte adım atmasını sabırsızlıkla beklediğini aktardı.

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR