İsrail'de şok anket sonucu: Savaşı kazanamayacağız

İsrail'de yapılan bir anket çoğu İsraillinin Gazze savaşında “mutlak zaferin” mümkün olduğuna inanmadığını ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2024 17:03 GÜNCELLEME 21.02.2024 17:18 DÜNYA
İsrail'de şok anket sonucu: Savaşı kazanamayacağız

İsrail'de yapılan bir anket çoğu İsraillinin Gazze'de Hamas'la savaşta “mutlak zaferin” mümkün olduğuna inanmadığını ortaya koyuyor.

ZAFERLE SONUÇLANMAYACAK

İsrail Demokrasi Enstitüsü'nün savaş zamanı anketine katılan Yahudilerin yüzde 51'i ve İsrailli Arapların yüzde 77,5'i savaşın böyle bir zaferle sonuçlanma ihtimalinin düşük olduğuna inanıyor.

Anket aynı zamanda İsrail siyasi yelpazesinde de farklılıklar ortaya koyuyor; sol görüşlü katılımcıların %84'ü, sağ görüşlü yanıt verenlerin yüzde %55'i "mutlak zafer" olasılığının düşük olduğunu kabul ediyor.

Anket sonuçları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bu ayın başlarında İsrail'in "mutlak zafere çok yakın" olduğunu söylemesinin ardından geldi.

Anket ayrıca İsrailli Yahudilerin yüzde 63'ünün bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu, İsrailli Arapların ise yüzde 73'ünün bunu desteklediğini ortaya koyuyor.

KAYNAK : Haber7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR