Yunan mutlu: Türkler geliyor

Yunanistan, Türk turistlere 10 Yunan adasına geçişte "kapıda vize" uygulamasını başlattı. Yunan işletme sahipleri, Türk ziyaretçi sayısının artmasının, İsrailli turist sayısının azalmasının yarattığı boşluğu dolduracağını düşünüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2024 10:26 GÜNCELLEME 22.02.2024 11:44 DÜNYA
Yunan mutlu: Türkler geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis arasında 2023 Aralık'ta yapılan görüşme sonrasında, Türkiye'den gidecek yolcuların hızlı bir şekilde 10 Yunan adasına geçisişini kolaylaştıracak "kapıda vize" uygulamasının başlatılacağı duyurulmuştu.

Kapıda verilen 7 günlük vizeyle; Kalimnos, Limni, Leros, Kos, Midilli, Sakız, Samos, Rodos, Simi ve Kastelorizo ​​adaları ziyaret edilebilecek.

YEREL EKONOMİ CANLANACAK

Simi Adası Belediye Başkanı Lefteris Papakalodoukas, söz konusu kararı överek, Yunanistan'la Türkiye arasında hem kültürel hem de turizm alanında güçlü bağlar olduğunu söyledi.

Otel Sahipleri Birliği Başkanı Giannis Papavasileiou da Türkiye'den ziyaretçi akınının artmasını ve İsrailli turist eksikliğinden kaynaklanan açığın kapanmasını beklediklerini belirterek, "Bu durum yerel ekonomiye fayda sağlayacak." dedi.

KAPIDA VİZE İÇİN NE GEREKİYOR?

Yunanistan adalarına kapıda vize alabilmek için 60 euro ödemek gerekiyor. Kapıda vize alabilmek için en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, iki biyometrik fotoğraf, seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiyenin bulunduğu üç aylık banka hesap dökümü, otel rezervasyonu, feribot bileti, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi ve başvuru formu ile pasaportta KKTC vize damgasının bulunmaması gerekiyor.

Yunan adalarına gitmek isteyen Türk turistler, daha önce, İzmir'deki Yunanistan Konsolosluğu'na başvuruyor ve uzun süren bir vize süreciyle karşı karşıya kalıyordu. Yeni kararla birlikte, adalara geçiş kolaylaşmış olacak.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR