Birleşik Krallık Müslümanlar için 150 milyon dolar güvenlik fonu sözü verdi

İngiltere'de artan İslam karşıtı saldırganlığını önlemek için hükümet çözüm arayışında.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2024 08:12 GÜNCELLEME 11.03.2024 08:12 DÜNYA
Birleşik Krallık Müslümanlar için 150 milyon dolar güvenlik fonu sözü verdi

Birleşik Krallık hükümeti, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının patlak vermesinin ardından Müslüman karşıtı saldırıların arttığı bir dönemde Müslüman toplulukları korumak için 150 milyon dolar taahhüt etti.

'FON GÜVENLİK İÇİN KULLANILACAK'

Fonlar, önümüzdeki dört yıl boyunca ülke genelindeki camiler, Müslüman inanç okulları ve diğer toplum merkezlerinde güvenliğin artırılması için kullanılacak.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

İçişleri Bakanı James Cleverly yaptığı açıklamada "Müslüman karşıtı nefretin toplumumuzda kesinlikle yeri yoktur" dedi. "Orta Doğu'daki olayların Britanyalı Müslümanlara yönelik istismarı meşrulaştırmak için bir bahane olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz."

NEFRET SUÇLARI ARTTI

Müslüman toplumuna yönelik nefret suçlarını izleyen bir grup olan Tell MAMA, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana geçen dört ayda 2.010 nefret vakası kaydedildiğini bildirdi. Grup, bunun dört aylık bir dönemde kaydedilen en büyük vaka sayısı olduğunu ve 2022-2023 yıllarında aynı dönemde 600 vakaya karşılık yüzde 335'lik bir artış olduğunu söyledi.

KAYNAK : Haber7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR