ABD'de silahlı saldırı: 5 ölü, 5 yaralı

ABD'de iki gün içinde Philadelphia ve Washington kentlerinde dün ve bugün olmak üzere düzenlenen silahlı saldırılarda 5 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2024 02:06 GÜNCELLEME 18.03.2024 09:18 DÜNYA
ABD'de silahlı saldırı: 5 ölü, 5 yaralı

Son dakika ABD haberleri: ABD'nin başkenti Washington'da, silahlı saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. ABD'nin Philadelphia kentinde de dün yaşanan silahlı saldırı olayında üç kişi hayatını kaybetmişti. İki günde toplamda 5 kişi ölürken, 5 kişi de yaralandı.

Metropolitan Polis Departmanı Şefi Jeffrey Carroll, yaptığı açıklamada, Washington'un kuzey batısında silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Carroll, 2 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, yaralanan 5 kişinin de hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Jeffrey Carroll, silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlının henüz yakalanmadığını kaydetti.

EVDEN ÇIKMAYIN UYARISI YAPILDI

Yetkililer, saldırının ardından insanları evlerinde kalması için uyardı.

Middletown kasabası polisi, komşu Falls kasabasında silahlı saldırılar meydana geldiğini bildirirken, silahlı saldırıların "hedef gözetilerek mi yoksa rastgele mi" yapıldığının henüz bilinmediği belirtildi.

Kentte yapılması planlanan Aziz Patrick Günü geçit töreni iptal edildi.

BÖLGEYE SWAT EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Şüpheli saldırgan 26 yaşındaki Andre Gordon'un New Jersey'e kaçmadan önce Pennsylvania, Levittown'da iki yerde kurbanları vurarak öldürdüğü iddia edildi.

Pennsylvania'daki yetkililer Gordon'un New Jersey'deki evine kadar takip edildiğini ve Trenton Polis Departmanı'ndan SWAT ekibinin olay yerinde olduğunu söyledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR