Hamas Lideri İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Hamas Lideri Haniye, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2024 15:12 GÜNCELLEME 26.03.2024 16:52 DÜNYA
Hamas Lideri İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

İKİNCİ RESMİ ZİYARET

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ikinci kez İran’a resmi ziyaret gerçekleştiriyor. İranlı yetkililerle görüşmek üzere geldiği başkent Tahran'da temaslarına başlayan Haniye, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan tarafından Dışişleri Bakanlığı’nda karşılandı. Haniye ve Abdullahiyan ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

KALICI ATEŞKES

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail ile Hamas arasında acil ateşkes talep eden kararı kabul etmesinden bir gün sonra gerçekleşen görüşmede, Gazze’de kalıcı ateşkes, Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılarak bölgeye insani yardımların ulaştırılması gibi konular ele alındı.

KAYNAK : İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR