İsrail'in tüyler ürperten 'Hamas' iddiasıyla ilgili flaş gelişme! Tam 6 ay sonra...
Terör devleti İsrail’in Gazze’deki saldırganlığını meşrulaştırmak için argüman olarak kullandığı "Hamas’ın 7 Ekim’de Kfar Aza bölgesinde 40 çocuğun kafasını kestiği" iddiası aylar sonra yalanlandı.
ABONE OL-
Haber7 - ÖZEL
İsrail’in 7 Ekim yalanları bir bir çürütülüyor.
Festival alanındaki sivilleri Hamas’ın katlettiği iddiası yalan çıkan, Filistinli savaşçıların İsrailli hamile kadınların karnını yararak katlettiği iddiasının iftira olduğu belirlenen siyonistlerin “kafa kesme” iddiasının da yalandan ibaret olduğu saptandı.
BİR YALANIN ANATOMİSİ
7 Ekim 2023 tarihindeki Aksa Tufanı operasyonunun gerçekleştirildiği noktalar arasında yer alan Gazze sınırındaki Kfar Aza kasabası, İsrail ordusunun sert karşılık vermesiyle kan gölüne dönmüştü. İsrail bombardımanı nedeniyle birçok ev alev almıştı. Operasyonu gerçekleştiren Filistinli savaşçıları püskürtmek için görevlendirilen saldırıyı yöneten David Ben Zion, “Çocukların ve kadınların kafalarını kestiler” demişti.
BBC başta olmak üzere birçok uluslararası medya kuruluşu tarafından alıntılanan bu ifadeyi ABD Başkanı Joe Biden da dillendirmişti.
İsrail kamuoyunda “intikam” hisleri uyandırmak için türetildiği belirtilen bu iddia sıklıkla dillendirilmiş ve Filistin direnişinin haklılığı uluslararası platformlarda yok edilmek istenmişti.
GAZETECİLERİ AĞIRLADILAR, YALANIN DÜĞMESİNE BASTILAR
10 Ekim’de birçok yabancı medya kuruluşu İsrail’in Kfar Aza kasabasına götürülerek -sözde- “Hamas’ın nasıl canice katliam gerçekleştirdiğini yerinde gözlemleme” fırsatı verilmişti.
40 çocuğun kafasının kesildiği iddiası da 10 Ekim’de kamuoyuna servis edilmişti.
BBC, CNN, Reuters gibi uluslararası medya kuruluşlarının yayınlarıyla bu iddia dalga dalga yayıldı.
Anadolu Ajansı’nın 10 Ekim’de İsrail ordusu yetkililerin kendilerine “Hamas’ın bebeklerin kafasını kestiği iddialarını doğrulayacak bilgi ve belge olmadığı” yönünde beyanda bulunmasını haberleştirmişse de bu kritik bilgi unutturularak adeta yok edildi. |
İsrail, milyarder işadamı Elon Musk’ı da 27 Kasım’da Kfar Aza’da ağırlayarak bu iddiasını yineledi.
6 AY SONRA YALAN ÇÖKTÜ... “KAFASI KESİLEN HİÇKİMSE YOK”
Ve 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden 6 ay geçmişken İsrail’in tüyler ürperten iddiasının koca bir yalandan ibaret olduğu kamuoyuna ilan edildi.
İsrail’in 10 Ekim’de bölgede incelemelerde bulunmak üzere davet ettiği Fransız medya kuruluşu Le Monde, 40 çocuğun kafasının kesildiğine dair hiçbir delil olmadığını yazdı.
Kfar Aza’yı ziyaret eden gazeteciler arasında yer alan Le Monde Kudüs muhabiri Samuel Forey, olaydan 3 gün sonra bölgeyi ziyaret ettiklerini ve kafası kesilmiş hiçbir çocuk cesedi görmediklerini aktardı.
Le Monde, İsrail hükümetinin basın ofisinin Kfar Aza veya başka bir yerleşim yerinde kafa kesme olayının yaşanmadığını doğruladığını bildirdi.
Le Monde’da 3 Mart 2024’te “'Kafası kesilen 40 bebek': İsrail ile Hamas arasındaki bilgi savaşının merkezindeki söylentinin yapısı bozuluyor” başlığıyla yayınlanan haberde, İsrail’in gerçek yüzü şu sözlerle anlatıldı:
“Saldırıdan en çok etkilenen topluluklardan biri olan Kfar Aza kibutzunda başı kesilmiş 40 bebeğin bulunduğu iddia edildi. Bu hikaye ve çeşitleri daha önce hiç olmadığı kadar viral hale geldi ve Beyaz Saray tarafından dile getirilecek kadar ileri gitti. Ancak ikisi bebek olmak üzere 38 çocuğun öldürüldüğü bu katliamın dehşetinde, başı kesilen bebeklerin sayısı hiçbir zaman 40 olmadı. İsrail hükümetinin basın ofisi Le Monde'a bunun Kfar Aza'da veya başka bir kibutzda olmadığını doğruladı.
Bu yanlış bilgi nasıl ortaya çıktı? Bu, kısmen Birinci Körfez Savaşı'nı meşrulaştırmak için kullanılan, kaçırılan ve katledilen bebeklerin uydurma bir hikayesi olan Kuveyt kuluçka meselesiyle karşılaştırılabilir mi? Le Monde'un araştırması, organik olarak, duygu, kafa karışıklığı ve korkunç abartı karışımından doğan bir söylentiye ışık tutuyor. İsrail onunla savaşmak için hiçbir şey yapmadı ve bunu inkar etmek yerine sıklıkla araçsallaştırmaya çalıştı, bu da medyayı manipüle ettiği yönündeki suçlamaları körükledi.”
“BEN GÖRMEDİM, YARDIM KURULUŞU DA BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ”
Le Monde’un Kudüs muhabiri Samuel Forey, 10 Ekim’de Kfar Aza’ya yapılan basın ziyareti sonrasında yaşananları şöyle aktardı:
“Tur sona eriyor. Bir buçuk saat sürdü. Kudüs’e geri dönüyorum. Le Monde’daki editörüm beni aradı. Kafası kesilen bebek gördüm mü? Ona eve dönerken sosyal medyadaki haberleri gördüğümü ama bunu doğrulayan hiçbir şeyin görünmediğini söyledim. Askerlerin hiçbiri bana bu konuda bir şey söylemedi; yarım düzinesiyle konuştum. Masamda otururken medyanın çılgınlığını görebiliyorum. Bu hikayenin olası olduğunu düşünmüyorum. Askerler en azından önceki günden beri kibutzdaydı. Böylesine korkunç bir olay belgelenirdi ve bazı askerler tarafından bazı gazetecilere anlatılmazdı.
Saldırı sırasında görevlendirilen iki ilk yardım kuruluşuyla temasa geçtim. Hiçbiri herhangi bir kafa kesme olayından bahsetmiyor; ama bunların gerçekleşmediğini de söylemiyorlar. Makalemin yayınlandığı 11 Ekim tarihi itibarıyla herhangi bir kafa kesme olayını doğrulayamıyorum. Yani yapmıyorum. Ancak güçlü imaj gerçekliğin önüne geçer. Özellikle Hamas'ı, benzer bir tepkiyi hak eden mutlak kötülüğün vücut bulmuş hali olarak tasvir etmek için kullanılıyor. Bu Filistinli İslamcı hareketin şiddet eylemlerini küçümsemek istemiyorum. Bunları mümkün olduğunca doğru bir şekilde belgelemek istiyorum.”
_______________
BEYAZ SARAY DA YALANLAMIŞTI
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail TV kanalında öne sürülen, “Hamas direnişçileri 40 İsrailli bebeğin kafasını kesti” iddiasını dillendirmiş fakat kısa sürede yalanlanmıştı.
Biden, “Çocukların kafalarının kesildiği fotoğrafları göreceğimi hiç düşünmezdim” diyerek yalan habere bir de 'olmayan fotoğraflar' eklemişti.
Washington Post gazetesi, konuyu Beyaz Saray’a sormuş ve “Ne Biden ne de ABD’li yetkililerin kafaları kesilen bebeklerle ilgili görüntü veya doğrulanmış herhangi bir bilgi görmediği” cevabı verilmişti.
_______________
KADINLARIN KARNININ YARILDIĞI İDDİASI DA YALAN
7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunda Hamas askerlerinin “müzik festivalindeki gençleri öldürdüğü”, direnişçilerin “toplu tecavüz gerçekleştirdiği” ve “hamile kadınların karnını kestiği” yönündeki İsrail merkezli bütün iddialar yalan çıkmıştı.
7 Ekim’deki operasyonda Filistinli savaşçıların İsrailli kadınlara tecavüz ettiği ve hamile bir kadının karnını yardığı yalanını ortaya atan Yahudi avukat Cochav Elkayam-Levy, İsrail makamları tarafından “güvenilemez” ve “uzak durulması gereken kişi” ilan edilmişti.
Özellikle Batı medyasında sıkça dillendirilen bu asılsız hikayelerle İsrail’in güvenirliliğinin sarsılmasına yol açtığına dikkati çeken yetkilinin “o güvenilemez biri” dediği Elkayam-Levy’nin sunduğu birçok delilin, Hamas ile ilgisinin bulunmadığının ortaya çıktığını kaydetmişti.
HAMAS’A TECAVÜZ İTHAMI YALAN ÇIKMIŞTI
ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times ise Hamas üyelerinin 7 Ekim 2023’te İsrailli kadınlara cinsel saldırıda bulunduğuna dair haberinde yaklaşık üç ay sonra düzeltme yapmıştı.
New York Times’ın, Nova Müzik Festivali'nin yapıldığı yerde düzenlenen baskınla ilgili yeni makalesinde, “İsrailli bir askeri sağlık görevlisinin, 7 Ekim'de Hamas liderliğindeki terör saldırısında öldürülen iki gencin cinsel saldırıya uğradığını belirten açıklamasını çürüten yeni bir video ortaya çıktı.” ifadesi kullanılmıştı.
Makalenin devamında, “Kibbutz sakinleri, 7 Ekim'de öldürülen iki kız kardeşin cinsel şiddet mağduru olmadığı sonucuna vardı.” ifadesi yer aldı. New York Times'ın yeni makalesinde, İsrailli iki kadına tecavüz edildiği iddiasına yer verdiği “Sessiz Çığlıklar” adlı makaleyi 28 Aralık'ta yayımlamasından yaklaşık üç ay sonra kendi kaynaklarını çürüten yeni detaylar yer aldı.
Gazetede, “Kibbutz’daki bir evde cinsel şiddet belirtilerine sahip, kısmen giyinik iki genç kızın cesedini gördüğünü söyleyen” İsrailli sağlık görevlisinin iddiasına karşın bölge sakini Nili Var Sinai’nin, “Bu haber yanlış.” sözleri yer aldı.
FESTİVAL ALANINDAKİLERİ HAMAS DEĞİL İSRAİL ÖLDÜRDÜ
7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunda Hamas’ı karalamaya yönelik en büyük yalanlardan birisi de, Gazze sınırındaki bölgede düzenlenen Nova Müzik Festivali’nde toplu katliam yapıldığıydı.
İsrail gazeteleri, olaydan 1 ay sonra, festival alanında bulunanlara Hamas’ın değil İsrail helikopterlerinin ateş açtığını görüntülerle ifşa etmişti.
İsrailli yetkililer, “yaşanan kaosu ve saldırı anlarını kimin Hamas, kimin asker ya da sivil olduğunu ayırt etmekte büyük zorluk yaşandıklarını ve belirli bir noktadan ateş açıldığını, bunu fark edince pilotların saldırıları yavaşlatmaya ve hedefleri dikkatlice seçmeye başladığını” itiraf etmişti.