Ukrayna'dan İHA yağmuru! Rusya: 50 İHA imha ettik

Rusya'nın son dönemde Ukrayna'ya yönelik artan saldırılarına karşıklık veren Kiev yönetimi, 50 İHA ile Rus topraklarına saldırı düzenledi. Moskova, söz konusu tüm İHA'ların havada imha edildiğin ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 10:52 GÜNCELLEME 20.04.2024 11:28 DÜNYA
Ukrayna'dan İHA yağmuru! Rusya: 50 İHA imha ettik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın bir gecede 50 insansız hava aracıyla (İHA) Rusya topraklarına saldırı düzenlediğini bildirdi.

Bakanlık'tan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz gece Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere uçak tipi İHA kullanarak bir dizi terör saldırısı girişimi engellendi." ifadesine yer verildi.

Rusya, Dnipropetrovsk'i vurdu: 8 ölü, 29 yaralı

Rusya, Çernihiv'i vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu

Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rus hava savunma füze sistemlerinin toplam 50 İHA'yı imha ettiği kaydedilen açıklamada, bunlardan 26'sının Belgorod, 10'unun Bryansk, 8'inin Kursk, 2'sinin Tula bölgelerinde; Smolensk, Ryazan, Kaluga ve Moskova bölgelerinde ise birer İHA'nın düşürüldüğü belirtildi.

Rusya da son dönemde Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırdı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR