Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Karayipler'de bulunan ada ülkesi Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı. Barbados, BM üyesi 193 ülkeden Filistin'i devlet olarak tanıyan 140'ıncı ülke oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 12:45 GÜNCELLEME 20.04.2024 14:11 DÜNYA
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Barbados yönetimi, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı. Barbados Dışişleri Bakanı Kerrie Symmonds, yaptığı açıklamada, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldıklarını söyledi.

"TUTARSIZ DAVRANIYORDUK"

Ülkesinin, şu ana kadar Filistin'in devlet olarak tanımamasını eleştirerek, bu hatayı düzeltmenin vaktinin geldiğini vurgulayan Symmonds, "Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde, çatışmaya her zaman iki devletli bir çözüm bulunması gerektiğini savunduk. Fakat, dünyaya bunu söylememize rağmen, ironik bir şekilde Filistin'i devlet olarak tanımıyorduk. Ortada bir tutarsızlık vardı. Filistin'i devlet olarak tanımazken nasıl olur da iki devletli bir çözümü talep edebilirdik?" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL'LE İLİŞKİMİZİ ETKİLEMEYECEK"

Öte yandan Symmonds, Filistin'i devlet olarak tanıma kararının Barbados'un İsrail'le ilişkilerini etkilemeyeceğini de belirtti.

"TEŞEKKÜRLER BARBADOS"

BM nezdindeki Filistin misyonu, Barbados'un aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, X'ten "Teşekkürler Barbados." ifadesini kullandı.

Barbados, BM üyesi 193 ülkeden Filistin'i devlet olarak tanıyan 140'ıncı; Karayip Topluluğu (CARICOM) içinde ise 11. ülke oldu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR