İsrail Savaş Kabinesi'nde Hamas gerginliği: İdam edelim

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, Savaş Kabinesi'nde İsrailli Bakanlara, yüzlerce Hamaslının teslim olduğunu söyledi. Toplantıda Ben-Gvir, teslim olanların idam edilmesini önerdi; diğer Bakanlar bu teklife tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 15:49 GÜNCELLEME 27.04.2024 17:01 DÜNYA
İsrail Savaş Kabinesi'nde Hamas gerginliği: İdam edelim

İsrail Savaş Kabinesi Toplantısı'nda, Gazze'deki duruma dair brifing veren İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, yüzlerce Hamas mensubunun teslim olduğunu ve tutuklandığını iddia etti.

İDAMI ÖNERDİ

Halevi'nin yaptığı açıklamaya cevap veren aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, teslim olanların öldürülmesi gerektiğini ima ederek, "Hepsinin teslim olduğunu mu söylüyorsunuz? Bu kadar çok mahkumla ne yapacağız? Askerlerimiz için tehlikeli." dedi.

"BU ÜLKENİN BAKAN'I OLDUĞUNUZA EMİN OLAMADIM"

Jerusalem Post'un aktardığına göre, Gvir'in ifadeleri sonrası söz alan Tarım Bakanı Avi Dichter, "Sizi dinledim ve İsrail'de mi yoksa başka bir ülkede mi Bakan olduğunuzdan emin olamadım." şeklinde konuştu.

"TESLİM OLANLARI ÖLDÜRMÜYORUZ"

Halevi ise, Gvir'e hitaben, "Bu kimin için tehlikeli? Teslim olanları vurmuyoruz, tutukluyoruz. Bizimle savaşanları vuruyoruz." ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE "FİLİSTİNLİ ESİRLERİ İDAM EDELİM" DEMİŞTİ

İsrail'in aşırı sağcı Bakan'ı Gvir, geçtiğimiz günlerde de Filistinli esirlere idam cezasının uygulanması gerektiğini savunmuştu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR