Karadaği: İsrail işgaline direnmek terör değildir

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, hem semavi dinler hem de uluslararası hukuka göre İsrail işgaline karşı direnişin terör olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 17:08 GÜNCELLEME 27.04.2024 17:08 DÜNYA
Karadaği: İsrail işgaline direnmek terör değildir

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, İstanbul’da düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "İşgale karşı direnişin ne uluslararası hukukta ne de ilahi hukukta terör olmadığını yüksek sesle söylemeliyiz. Sloganımız bu olsun, çünkü düşman ve beraberindekiler 7 Ekim'de yaşananların terör olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor." dedi.

Filistin halkının, özellikle de Gazze'deki Filistinlilerin barış ve güvenlikten tamamen mahrum olduğuna dikkati çeken Karadaği, "Siyonist işgalciler her şeyi yok ettiler." ifadelerini kullandı.

Karadaği, İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği katliamların ardından, "Birleşmiş Milletler'in kurulduğu tüm insani değerler, uluslararası yasalar, uluslararası normlar ve hedefler tamamen çökmüştür." dedi.

Dünyanın barış ve adaleti tesis edecek yeni bir nizama ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Karadaği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözüne işaret ederek, "Elbette 7 milyar, bir milyarı dahi temsil etmeyen 5 ülkeden çok daha büyük." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR